Bryne - Egersund

Om oss

Eivind Holmane (daglig leder) født 1960 har alltid hatt en stor interesse for kjøretøy med motorer. Eivind er oppvokst i Holmane sammen med sine to yngre søstre og foreldre. Historien startet nær sjøkanten i Holmane mellom Hellvik og Sirevåg i Hå kommune. Det ble drevet med oppdrettsfiske fra 1986 til 1990. Mens kona Grethe Holmane foret fisken, skrudde Eivind på biler. Bilkarrieren ble på alvor når oppdretttsfiske ble solgt. Eivind og Grethe startet bilforretningen Holmane Bil hjemme i Holmane sammen. Begeistringen for US biler fikk overtaket og Eivind reiste regelmessig til USA for å handle bil. I tillegg kjøpte han et lastebillass med deler til de forskjellige modellene fra et konkursbo i Kristiansand og dermed begynte ballen – eller bilene – å rulle.

Eivind Holmane måtte utvide tilbudet hvis han skulle leve av bilsalg og selv syntes han valget var enkelt- nemlig bruktimport av anerkjente kvalitetsmerker, primært fra Tyskland. I tillegg til Amcar skulle behovet for høykvalitet da være dekket. Denne importen startet i 1994 og allerede etter et par år var Bilforretningen Eivind Holmane et yndet møtested for bilinteresserte i Sør-Rogaland.

US biler utgjør stadig en betydelig del av virksomheten. Holmane Bil består i dag av to avdelinger, en på Bryne og en i Egersund. Begge avdelingene tilbyr flere anerkjente bilmerker, som nå også omfatter både 100% elektriske person- og varebiler, og ladbare hybridbiler.

Oppdrettsfiske 1986 - 1990
Oppdrettsfiske tok slutt pga for lite volum i sjøen, og dermed ble det solgt.
En Mercury Grand Marquis
importert fra USA, og hentet ut av container i Holmane
Amerikanske biler fraktes i containere og ankommer Holmane etter et par mnd.
Eivind har alltid hatt en stor interesse for US - biler.
Previous slide
Next slide