Bryne - Egersund

Om oss

Holmane Bil er et begrep i sørfylket, og etter hvert både lenger nord og sør i landet. Historien startet nær sjøkanten i Holmane mellom Hellvik og Sirevåg i Hå kommune. Det var da interessen for amerikanske biler fikk Eivind Holmane over fra oppdrettsfisk til bil.

Begeistringen for US Ford, Chevy og Cadillac fikk overtaket og Eivind reiste regelmessig til USA for å handle bil. I tillegg kjøpte han et lastebillass med deler til de forskjellige modellene fra et konkursbo i Kristiansand og dermed begynte ballen – eller bilene – å rulle.

Eivind Holmane måtte utvide tilbudet hvis han skulle leve av bilsalg og selv syntes han valget var enkelt- nemlig bruktimport av anerkjente kvalitetsmerker, primært fra Tyskland. I tillegg til Amcar skulle behovet for høykvalitet da være dekket. Denne importen startet i 1994 og allerede etter et par år var Bilforretningen Eivind Holmane et yndet møtested for bilinteresserte i Sør-Rogaland.

US biler utgjør stadig en betydelig del av virksomheten. Holmane Bil er i dag også nybilforhandler av flere anerkjente bilmerker, som nå også omfatter både 100% elektriske person- og varebiler, og ladbare hybridbiler.

Kommer til høsten 2023

Vi åpner ny avdeling på Bryne som ligger på Håland. En helt ny bilbutikk vil stå klar til høsten 2023, mer info kommer.